PROEF 't BUITENLEVEN
op landgoed Den Treek-Henschoten
Reserveren aanmelden nieuws

Boerderij Schutterhoef

Boerderij Schutterhoef ligt op een historisch erf met verschillende bijgebouwen en is omringd door een grote privé tuin, aangelegd in Engelse landschapsstijl. Achter de boerderij ligt een grote houten kapschuur. Aan de oostzijde grenst het erf aan de Arnhemseweg. De besloten inrit ligt langs de boerderij aan de zuidzijde. Achter de kapschuur aan de westzijde liggen twee wandelpaden door de bossen en natuurgebieden van landgoed den Treek-Henschoten. Op het erf zijn voldoende parkeergelegenheid en een fietsenstalling aanwezig.

Landgoed Den Treek-Henschoten

Op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse Vallei ligt familielandgoed Den Treek-Henschoten. Dit uitgestrekte gebied met bossen, natuur, landbouw en heide beslaat bijna 2200 hectaren en grenst aan vijf gemeenten: Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. Een parel om wandelend, fietsend of te paard te bezoeken.
In 2016 is op het nabij gelegen natuurgebied 't Vogelwater een 13.000 jaar oud oerbos ontdekt. Het oudste oerbos van Nederland. Vanuit Schutterhoef wandelt u in een half uurtje naar deze bijzondere plek.

Meer lezen

Rondvaarten Amersfoort

Vaar mee met de Waterlijn door de historische grachten van Amersfoort! Geniet van een fantastisch zicht op de vele monumenten die Amersfoort rijk is. Eeuwenoude poorten, monumentale gevels, gebeeldhouwde taferelen en de indrukwekkende Muurhuizen. Dat zijn nog maar een paar van de vele hoogtepunten die te zien zijn tijdens één van de 4 rondvaarten die de Waterlijn biedt.

Meer lezen

Museum Flehite

In Museum Flehite in Amersfoort zijn schilderijen en voorwerpen die vertellen over de stadsgeschiedenis en er zijn tentoonstellingen rond kunst- en cultuurhistorie. De collectie met ruim 24.000 stukken is een bezoek meer dan waard!

Meer lezen

Theater Flint

Een heerlijke avond uit, naar een mooi theater met goede producties: dat kan bij Flint in Amersfoort. Vooraf kunt u heerlijk dineren in het restaurant TREK theaterkeuken & café en zij zorgen ervoor dat u op tijd klaar bent om te gaan genieten van de voorstelling. Voor de top aan Nederlands en internationaal toneel, (muziek)theater, cabaret, show, dans, musical en klassieke concerten zit u goed in Flint.

Meer lezen

Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) toont de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in verleden, heden en toekomst. Tal van grote objecten zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het NMM neemt bezoekers mee in de wereld van de krijgsmacht en vertelt persoonlijke en aangrijpende verhalen van militairen en veteranen. In zes themaruimtes wordt duidelijk hoe de krijgsmacht is verweven met de wereld om ons heen.

Meer lezen

Pyramide van Austerlitz

De enige piramide van Nederland staat bij Austerlitz en die kun je beklimmen! Geniet van het prachtige uitzicht bovenop het monument!
Kom te weten wat er gebeurde in de Franse tijd, want daarmee hebben we ook nu nog dagelijks te maken. Wil je weten hoe?
Breng een bezoek aan de Pyramide van Austerlitz en ga mee op pad met een van de gidsen!

Meer lezen

Henschotermeer

Het Henschotermeer is een uniek recreatiegebied in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug op landgoed Den Treek. Een plek om er even helemaal tussen uit te zijn. Om te zwemmen in de zomer, te schaatsen in de winter of om  sportief een rondje om het meer te wandelen... er is voor iedereen wel iets te doen.

Meer lezen

Golfclub De Hoge Kleij

Golfclub De Hoge Kleij heeft een 18 holes bos- en heidebaan en ligt op het Landgoed Den Treek, dat onderdeel is van de Utrechtse Heuvelrug. De golfbaan is uitdagend voor golfers van elk niveau. Sommige holes hebben een adembenemend uitzicht waardoor je je in het buitenland waant. De greens zijn uitdagend snel en de 19de hole is een oase van rust met uitkijk op verschillende fairways en greens. 

Meer lezen

Nationaal Bomenmmuseum

Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn is de grootste bomentuin van Nederland. Met kronkelende paden, slingerende waterpartijen, een grote heidetuin, bijzondere doorkijkjes en een enorme boomhut. Op 29 hectaren is een wereldberoemde collectie van 3000 soorten bomen en struiken verzameld uit alle delen van de wereld. Een unieke plek waar jong en oud zich kunnen verwonderen over het bomenrijk en beseffen dat bomen onze zuurstoffabrieken zijn. Door het jaar heen organiseert het Bomenmuseum allerlei evenementen, concerten, kunstexposities en kinderactiviteiten.

Meer lezen

Huis Doorn

Keizerlijk landhuis en hofcultuur op de Utrechtse Heuvelrug.
Huis Doorn ligt op een schitterend landgoed in een mooi park, aangelegd volgens de Engelse landschapsstijl. Huis Doorn is tegenwoordig een museum en één van de mooiste kastelen in de provincie Utrecht. Huis Doorn dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II. Wilhelm vlucht na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog naar het neutrale Nederland en koopt Huis Doorn in 1919. 

Meer lezen

Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is het museum en geboortehuis van Piet Mondriaan: grondlegger van abstracte kunst. Bezoek het museum over zijn leven en werk.

Meer lezen

Fietsverhuur

Treeker Treks verzorgt de fietsverhuur voor Schutterhoef. Naast ligfietsverhuur kunt u bij Treeker Treks ook omafietsen, reguliere fietsen of elektrische fietsen huren. Graag de (lig)fietsen van tevoren reserveren zodat u er zeker van bent dat er fietsen op de bewuste dag beschikbaar zijn.

Treeker Treks, Leusden
Telefoon: 06 - 38 93 93 45
info@treekertreks.nl

Meer lezen

Restaurant Bavoort

Restaurant Bavoort ligt op 5 minuten loopafstand van Schutterhoef en heeft een verrassende keuken. Het adres: 
Treekerweg 28, 3832 GX Leusden Telefoon: 033 49 40 550
reserveringen@bavoort.nl

De keuken is van dinsdag t/m donderdag geopend van 11.00 uur tot 20:30 uur & vrijdag tot en met zondag tot 21:00 uur. Op maandag is de Bavoort gesloten. 

Meer lezen

Restaurant De Mof

In restaurant De Mof aan de Arnhemseweg richting Woudenberg kunt u van woensdag t/m zondag genieten van een mooi diner en op zaterdag en zondag van een heerlijke lunch. De Mof is ook een trouwlocatie en partycentrum. 

Arnhemseweg 95, 3832 GK Leusden.
Telefoon: 033-2861403 
info@demof.nl

Meer lezen